ATENDAN KESIHATAN GRED U3

ATENDAN KESIHATAN GRED U3

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:
(a) warganegara Malaysia;
(b) berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
(c) tamat tingkatan tiga sekolah menengah bantuan penuh Kerajaan; dan
(d) boleh bertutur, membaca dan menulis dalam Bahasa Malaysia dengan memuaskan.

Gaji permulaan ialah pada Gred U3: P1T1 – RM709.59

Deskripsi Tugas
Bertanggungjawab dalam melaksanakan tugas pembersihan dan membantu melaksanakan tugas-tugas asas berkaitan penjagaan pesakit, penyediaan peralatan, mengambil dan merekod data pesakit dan tugas-tugas lain yang seumpamanya.

Gred dan Jadual Gaji

Gred U3
P1T1 RM 709.59 – P1T18 RM 1452.85
P1T1 RM 752.06 – P1T18 RM 1531.25
P1T1 RM 796.16 – P1T18 RM 1611.23

Muat turun:
Panduan Pengguna
Panduan Temuduga

Unit Gunasama dan Sokongan
Bahagian Sumber Manusia
Kementerian Kesihatan Malaysia

Blok E7, Kompleks E
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan
62590 W. P. PUTRAJAYA, MALAYSIA

Tel: 603-8883 3888

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

good

cm ner nk apply?

mcm apply tu jawatan atendan?

mcm mna apply tu jawatan atendan?

macm mna mau apply tu jawatan atendan?

mcm mana nk isi borg
0172120542

mcmna mo isi borang tu…

macam mana mahu isi borang..

1.macam mana nak dapatkan borang dan dmana?
2.pilihan tempat kerja terpulang kepada pilihan sendiri?

x bgtau pun cra nk apply

bukak laman web rasmi kementerian kesihatan malaysia,pastu klik perkhidmatan online,klik kat SPAT (sistem perkhidmatan atas talian) pastu isi borang kat ctu

macam mane nak rply jawatan tu??

macam mana apply jawatan atendan kesihatan

mcmana nak apply jawatan ni?

kenapa slalu apply tak dpt?

Dah isi dah..agak2 nya dpt tak..hope dpt..

Knp yer da g interview pn msih x dpt2 jgk..x tau la kriteria yg cmner ag yg die owg nk..ermm!

nak tanya, keputusan temuduga yang bulan 6 punya bila keluar?amcm nak cek?thanx…

saya dah dua tahun,menunggu temuduga.harap permohonan saya dipertimbangkan.thank..

atendan kerja y mulia…applylah…

saya berminat dengan jawatan ini..
sila hubungi saya melalui e-mail saya..tq

macam mana nak apply lagi dah 5 tahun saya cuba

saya telah lama berminat untuk jawatan ini
macamana saya nak memohon jawatan ini?

saya berminat jawatan ni tp mcm mana na mohon ?tlg saya pliss..atau hubungi sy melalui gmail : sha.sayrah@gmail.com

macam mana nk dapatkan borang atendan

0172132272

best nie..

klu ada kekosongan call sy di no ini ea…0195228145..
hrp sy dterima..

klu ada jwtn kosong call sy kt no nie 0122474901

saya dpt intrvw jwtn atendan kesihatan pd 14 feb 2012..ada sape2 penah g intrvw jwtn ni tak? klau ada sy nk mnta tlg..apa soalan yg selalu di tanya untk jwtn ni..time ksh..

Askum macamana nk apply jawatan kosong saYa amat Berminat keja Bidang kesihatan dapat menbantu orang sakit

Tolong bagitau saYa macamana nk apply jawatan keja ni email kazwir@gmail.com hp number 0129823405

saya sudah 2 tahun apply tp x ada pun .macm mana nak apply perkejaan ini

harap2 sya dapat kerja sebelum bulan 9.2012 ni amin…………….

how to get it???

agak2 bla ar nk pgl bg yg mtk taun nie?

Sya berminat la…mcm mn nk apply atendan ni..

Saya berminat sangat dengan jawatan attendan itu.jika ada apa-apa kekosongan sila hubungi saya di no 014-8793191..thanx….

saya sudah temuduga d jabatan kesihan pada awal bulan Jun 2011 ari tu….tapi belum ada jawapan lg…
Boleh saya tahu bila keputusan temuduga tu akan dikeluarkan…?

bagaimana cara nk memohon???

Setelah saya semak, Status permohonan saya – Berjaya Didaftar pada 25.10.2011
Harap-harap saya dipanggil temuduga..

aku pun ada juga p temuduga yg awal bulan jun 2011,tapi sampai skrg lum ada pggilan lagi,bilala agaknya ada jawapan panggilan krja tu ar..tolg t tuan puan bilala ada jwpannya…….

mcm mane nk mohon?

SAYA VANELLA SABITAH,(910114-12-5024),INGIN MEMOHON JAWATAN INI(ATENDEN KESIHATAN),TETAPI DI MANA HARUS SAYA DAPATKAN BORANG PERMOHONAN UNTUK JAWATAN INI? NO TEL:0148596128 “TERIMA KASIH”

assalamualaikum…..salam 1 malaysia..saya no kp[870518-08-5467] ingin memaklumkan bahawa saya ingin brkhidmat didalam KKM,saya sudah pun mengisi secara online KKM namun tiada sebarang respon dari pihak tuan, saya meminta kerjasama tuan agar permohonan saya sbgai atenden kesihatan gred u3 di pertimbangkan saya merayu agar di percepatkan harap sangat2, krjasama tuan amat saya hargai trima ksih, salam 1 malaysia…..

tamat tingkatan 3 kena ada sijil pmr ke?atau cukup sekadar sijil berhenti sekolah?saya sekolah di sek.men.agama.layak x memohon?ada kawan atendan bagitau boleh mohon guna sijil berhenti sek tamat darjah 6.betul ke?

saya mohammad hazwan bin mohd yunus ingin memohon jawatan aterdan kesihatan ttpi di mne untuk mndapatkn borang trsbut tel 0179677630 terima kasih

Sorry, the comment form is closed at this time.